Favourite 2nd hand stores in Oslo:

Fretex

Markveien 51, Grünerløkka
2nd hand shop with fancy clothes, furniture and retro-gadgets. Collect memories from your childhood... Everything is for sale and every item is carefully chosen by professional stylists. The prices are a bit above the regular Fretex-shops, but definitively not too high. Your chance of finding a treasure is very good indeed and you're supporting a good cause at the same time :O)

American Classics Original Used Clothes

Grensen 9 -in the backyard.
A really nice 2nd hand store with a good selection of cool clothing from the 50's and the 60's. The only drawback is that it's quite expencive - but it is the real thing, you know!

Mitt Skattkammer
Trondheimsveien 10
A little bit too theatrical for me, but you can find gems here. Especially leather jackets, shoes, sunglasses, handbags and overwhealming dresses.

Underground Fashion
Storgata 1, Sentrum
I guess it's a good shop, but the selection is very trendy and very expencive. The staff is rude and the music is loud.. You'd better go to H&M to get the same look, buying new copies that are cheaper and cleaner...

Vestkanttorget
regular flea market every (Sat 10-17), Majorstua
Antiques, records, clothes, and bric-a-brac are sold here. Get there early and spend some time there! When you're done - buy a take- away coffe and take a stroll in the fantastic Vigelands Park.

Dukkehjem
Markveien (Mon and Thu), Grünerløkka.
The smallest shop in Grunerløkka? One room with a big pile of clothes and textiles, then some cups and plates and real nice handbags and elegant gloves. Very Grandmother-style. My favourite! But you need plenty of time and patience. Then you'll have to discuss the price with the old ladies. It's always best to buy a lot - gives you more discount.

SHOPPING - kosmetikk
(norsk)
Vi jenter er så heldige at vi har lov til å være jålete! Selvfølgelig kan det bli litt mye av og til og det er ikke alltid så OK å ha det kravet om å "ta seg bra ut" i bakhodet hele tiden, men vi har i alle fall muligheten til å fjonge oss litt og det synes jeg er supert! Litt sminke kan få deg til å føle deg bedre og gjør du det så tror jeg du også har det bedre!

Her er noen av mine favoritter - jeg er tilhenger av naturlig look, men alltid elegant....

Concealer: Effacernes Longue Tenue fra Lancôme. Den beste concealer som er og som virkelig dekker! Den har vært min venn i mange år...
Foundation: Chanels naturlig Teint Fluide Universel (20 Clair) dekker ikke så mye men gir en jevn og naturlig glød.
Pudder: et nydelig og behagelig pudder er Guerlains Météorites Compact Powder for the face.
Mascara: Synes Clinique sin "vanlige" Naturally Glossy Mascara i sort er en vinner.
Eyeliner: En kraftig eyeliner er fint når man "skal på dall", som vi sier i nord. Min favoritt er Chanels Ligne Extrême, som heldigvis er pensel istedenfor disse elendige skumgummi-tuppene! Farven Pourpre Marin er mye stiligere enn den helt sorte og jeg kan male Modesty Blaise-øyne....
Øyenskygge: Chanel 4 Ombres Euphoria 10. Den mørkeste skyggen kan brukes som eyeliner hvis du tar vann på og legger den på med en pensel. I tillegg får du to fine rosa toner og en naturlig fersken farve. Fin å ha hvis du vil slippe hundre forskjellige bokser med enkle skygger, jeg velger denne til reise. Dessuten er boksen solid og skyggen varer i mange år!
· En nydelig rosa skygge som er veldig frisk og som bare kan slenges på med fingrene er Chanels Ombre Unique i farven Frou-Frou. Den er ikke for blank og er veldig søt med gloss om sommeren og veldig stilig til knallrøde lepper!
· Stort sett bruker jeg en natulig gloss: Juicy Tubes Fraise nr 17 fra Lancôme. Ser lekker ut, lukter godt! Stila har også fine glosser, men de varer ikke så lenge og er litt for dyre....synes nå jeg.
· En billigere variant til leppene som er en kjempefin, myk og naturlig leppestift er Maybellines Moisture Whip, min favorittfarve er Earthy Mauve.
· Men av og til kan man jo slå til med lekre rødrosa lepper: Infrarouge Velvet nr 01 fra Chanel. Rik på farge og myk på leppene. Skikkelig knæsj.
· Naturlige hender med en frisk, lys neglelakk: Lakk nr 87 fra Chanel - en slager. Jeg digger knallrødt på tærne, f.eks: Maybellines Express Finish (så slipper man å vente så lenge!) i farven Red Alert, eller mer dramatiske sort/røde nr 18 fra Chanel....
· En god øyesminkefjerner er lurt å ha for jålete jenter. En som er både effektiv og mild er Lancômes Effacil med rose-ekstrakt, men den tar ikke vannfast mascara. Du kan bruke den som en øye maske på "slitne dager";
· For huden min velger jeg Kanebo sitt litt kompliserte system. Det høres styrete ut, men huden blir så deilig og myk at det er verdt det! Dessuten er produktene virkelig drøye og man får så bra valuta for pengene. Jeg har tørr hud og bruker rense oljen og milky soap. Er også veldig fan av pumpeflaske som er lettvint og hygienisk. Etter dobbelrensen fukter jeg huden med Lotion II og slutter av med Emulsion III for tørr hud.
· Fuktmaske: Dr. Hauschkas Moisturizing Mask. Deilig...
· Peeling: Kanebos enzympeeling som ikke rasper huden med korn, men bare lager et skum som forsiktig peeler bort gammel hud.
· Elizabeth Ardens Eight Hour Cream er et must for alle, super på lepper, god kuldekrem, sårsalve, til barn, eksem mm. Eneste minus er at de nye tubene fort blir grisete. Jeg pleier å legge litt over i en liten boks (sånne får du på H&M) så jeg kan ha den i veska. Et fint triks er å blande litt av øyeskyggen med Eight Hour Cream og vips så har du en stilig gloss! Den er også fin for å fikse litt på brynene.
Andre ting jeg synes er kjekt å ha er baby-oil (til dusjen), en god solkrem, Biotherm sine er veldig bra, blomstervann som man kan dusje over ansiktet på en varm sommerdag, på lange flyturer eller ved tørr inneluft, f.eks BodyShop sin Hydrating Freshener som også skal være beskyttende eller Avènes Eau Thermale for sensitiv og irritert hud (apoteket), god håndkrem (Ahava - fåes på helsekosten), en deilig body lotion, Body Shops Cocoa Butter, myke bomullspads, avslappende massasjeolje for å stresse ned, Relaxing Bath and massage Oil fra Body Shop ...og selvfølgelig ClearEyes til trøtte dager!

linker:
www.lancome.com
www.chanel.com
www.biotherm.com